Nodabase.net

Har du børn i skolealderen? Se hvordan skolerne tæt på dig klarer sig

Description

Der bliver samlet massevis af data om de danske grundskoler, men ingen har samlet det på ét sted og gjort det nemt at overskue. Det er blandt andet oplysninger om, hvor god skolen er til at løfte karaktererne hos eleverne, når man tager højde for deres sociale og økonomiske baggrund. Vi har rangordnet skolerne på det parameter, men blandet andet også gjort data over trivsel, fravær og størrelse af skolen tilgængelige.

Origin

Visualiseringen blev bygget i forlængelse af en dokumentarserie på TV 2 om, at stadig flere forældre flytter deres børn ud af folkeskolen og ind på privatskoler. Udsendelserne ville komme til at handle om det dilemma mange forældre står i, når de på den ene side skal vælge det bedste for deres børn, men måske også ønsker at støtte op om Folkeskolen.
Derfor besluttede vi os at se nærmere på, hvad der var at data, der kunne hjælpe forældrene med at træffe et informeret valg om, hvilken skole deres børn skulle begynde i. Det viste sig hurtigt, at vi kunne samle og præsentere oplysningerne bedre end de steder, hvor man ellers kunne finde dem.

Data

Vi fik data fra både CEPOS og Undervisningsministeriet som vi samlede i én søgbar database. Det blev hentet i en kombination af tilsendte CSV-filer og simpel scraping.

Resources

En udvikler og en designer fik lidt hjælp fra en journalist. Hele projektet blev forløst over to ugers tid samtidig med, at der blev produceret andre projekter ved siden af. Ingen arbejdede fuld tid på visualiseringen.

Impact

Titusindvis af skoler er blevet slået op via datavisualiseringen, der også et bygget med henblik på genbrug, så den kan opdateres og trækkes frem igen flere gange om året ved for eksempel skolestart.

Obstacles

Tidsbegrænsninger og andre projekter gjorde, at teksterne godt kunne være blevet mere polerede.

Built on WordPress by Smart Media AS