Nodabase.net

Indtast dit navn og få svaret: Så populært er det i dag

Description

To gange om året offentliggør Danmarks Statistik officielle lister over de mest populære børnenavne. De offentliggør også historiske lister over navnenes popularitet. Det er altid en populær historie i Danmark. Alle danske medier skriver artiklen med top 10 listen over dette års mest populære navne. Vi gik skridtet videre og serverede en række autogenererede grafer og minihistorier ved blot at bede brugeren om et fornavn eller et fornavn og efternavn.
På den måde kunne man både se, hvordan populariteten af ens navn var steget og faldet hen over årene. Ved hjælp af small multiples viste vi også, hvordan andre cirka lige så almindelige navne havde udviklet sig.

Origin

Alle bringer årets top 10 lister, når Danmarks Statistik offentliggør dem. Vi tænkte, at vi kunne gøre det bedre. Derfor kontaktede vi Danmarks Statistik på forhånd og fik sidste års data, så vi i ro og mag kunne bygge visualiseringen på forhånd og blot opdatere den med det nye datasæt, når det landede.

Data

Vi fik datasættet fra Danmarks Statistik.

Resources

Én udvikler byggede visualiseringen på tre dage med en smule hjælp fra en journalist og en designer.

Impact

Siden gik lynhurtigt viralt med hundrede tusindvis af visninger og mange, mange flere opslag. Vi havde på forhånd fokuseret på at gøre resultatsiden screendump-venlig på mobilen. Efterfølgende kunne vi da også se, at det var den primære måde folk delte deres resultater på Twitter og Facebook.

Obstacles

Udfordringen var på kort tid at bygge en simpel visualisering, der gav lyst til at dykke ned i datasættet.

Built on WordPress by Smart Media AS